Jaké vybavení budete potřebovat ke zpracování mletého masa?

Publikováno 29. 7. 2023

 

Elektrický mlýnek na maso

Jídlo může být jen tak dobré, jako suroviny, z nichž je připraveno. Pokud tedy chcete ve vašem provozu nabízet ty nejlepší burgery a jiné pochoutky, měli byste pracovat pouze s čerstvě namletým masem. Víte, co budete vedle mlýnku na maso ještě potřebovat?

Burgerům a dalším pochoutkám z čerstvě namletého masa se nemůže žádný prefabrikovaný polotovar nikdy vyrovnat. Pokud tedy chcete být o krok napřed před vaší konkurencí, uděláte nejlépe, když si budete maso zpracovávat sami.

Základem je elektrický mlýnek na maso

Jakkoliv působí ruční mletí masa rustikálně a romanticky, do moderních gastroprovozů se z pochopitelných důvodů nehodí. Až si tedy budete vybírat mlýnek na maso, sáhněte rozhodně po tom elektrickém.

Model vybírejte na základě předpokládané frekvence zatížení:

  • do malých provozů, rodinných lahůdkářství a podobně vám bude stačit mlýnek s lehkou zátěží,
  • středně velké provozy by si měly vybrat mlýnek, jenž vydrží alespoň hodinu nepřetržitého chodu
  • a pro velké provozy, masny a supermarkety je již potřeba model, který vydrží v chodu celý den.

Zohlednit nezapomeňte ani to, jaký druh masa budete nejčastěji zpracovávat, stejně jako co se z něj chystáte připravovat.

Burgery jako ze žurnálu

Tvarovačka na mleté maso

Budou-li vaší specialitou burgery, pořiďte si kromě mlýnku také tvarovačku na mleté maso. Díky ní budou mít všechny vaše burgery stejný, předpisově kulatý tvar a stejnou hmotnost. K dostání jsou modely o různých průměrech, vyberte si tedy na základě plánované velikosti vašich porcí.

Vymazlené uzeniny

Plnička masa

Při výrobě párků, klobásek a jitrnic bude vaším nepostradatelným pomocníkem plnička. Pokud budou uzeniny u vás pouze doplňkovým sortimentem, postačí vám manuální plnička, jestli však chcete vyrábět ve větším objemu, vyplatí se vám mnohem více horizontální elektrický model.